mojeiD na našich stránkách!

Ti z vás, kteří navštěvují pravidelně naše internetové stránky, si určitě všimli, že se na nich objevila nová ikonka „mojeID“. Přes tuto službu se nyní můžete snadno a rychle přihlásit jak k novým anketám, tak i k několika tisícům dalších služeb na českém internetu. Nám na úřadě pak mojeID přináší nové možnosti v komunikaci s vámi, občany obce Jankovice. Více informací naleznete zde.

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

JÍDELNÍČEK    24. 9. -  28. 9. 2018

  

Pondělí přesnídávka

rohlík, sýrová pomazánka, pomeranč, granko (A: 01,07)

  oběd

polévka špenátová s kapáním (A: 01,03,07)

   

platýs filety na másle, brambory, jablkový kompot (A: 01,04)

  svačinka

pudinkový hřeben, čaj (A: 01,07)

     
Úterý přesnídávka

chléb, rybí pomazánka, rajče, bílá káva (A: 01,04,07)

  oběd

   polévka drůbková s nudlemi (A: 03,09)

   

koprová omáčka, vejce, houskový knedlík

  svačinka

strouhaná mrkev, jablko, piškoty, čaj (A: 01,03)

     
Středa přesnídávka

třená bábovka, broskev, caro (A: 01,03,07)

  oběd

 polévka zeleninová (A: 01,03,09)

   

 krůtí závitek, rýže, zeleninový salát (A: 01)

  svačinka

lámankový chléb, pomazánkové máslo, paprika kápie, čaj (A: 01)

     
Čtvrtek přesnídávka

zapečený toustík, šunka, sýr, okurek, čaj (A: 01)

  oběd

polévka gulášová s bramborem (A: 01)

   

těstoviny s tvarohem, ovoce (A: 01,07)

  svačinka

chléb, bůčková paštika, citronáda (A: 01)

     

Pátek

přesnídávka

STÁTNÍ SVÁTEK - NEVAŘÍ SE

  oběd

    ¨

   

 

  svačinka

 

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek             06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                        07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                               08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                              09  Celer

04    Ryby                                               10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10