mojeiD na našich stránkách!

Ti z vás, kteří navštěvují pravidelně naše internetové stránky, si určitě všimli, že se na nich objevila nová ikonka „mojeID“. Přes tuto službu se nyní můžete snadno a rychle přihlásit jak k novým anketám, tak i k několika tisícům dalších služeb na českém internetu. Nám na úřadě pak mojeID přináší nové možnosti v komunikaci s vámi, občany obce Jankovice. Více informací naleznete zde.

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

JÍDELNÍČEK    20. 11. -  24. 11. 2017

  

Pondělí přesnídávka

chléb, sardinková pomazánka, rajče, granko (A: 01,03,04,07)

  oběd

 polévka uzená s kroupami (A: 01)

   

 hodolanská omáčka, pečivo (A: 01,07)

  svačinka

 čokokuličky s mlékem (A: 01,05,06,07,08)

     
Úterý přesnídávka

raženka, vajíčková pomazánka, pórek, kao grande (A: 01,03,07)

  oběd

  polévka zeleninová s kapáním (A: 01,03)

   

čevabčičí, bramborová kaše, obloha (A: 01,07)

  svačinka

chléb, pomazánkové máslo, cherry rajčátka, džusík kiwi (A: 01)

     
Středa přesnídávka

třená bábovka, banán, bílá káva (A: 01,03,07)

  oběd

 polévka bramborová venkovská (A: 01,03)

   

 drůbeží játra, rýže, okurek (A: 01,10)

  svačinka

jogurtový nápoj, rohlík (A: 01)

     
Čtvrtek přesnídávka

lámankový chléb, pěna z drůbeží šunky, okurek, caro (A: 01,07)

  oběd

polévka rybí s krutony (A: 01,04)

   

buchtičky s krémem, ovoce (A: 01,03,07)

  svačinka

toustový chléb, máslo, plátkový sýr, čaj (A: 01)

     
Pátek přesnídávka

veka, sýrová pomazánka, jablko, jahodové mléko (A: 01,07)

  oběd

    ¨ polévka pórková s ovesnými vločkami (A: 01)

   

zelí, bramborové knedlíky, uzené maso (A: 01,03,07,09,13)

  svačinka

 meruňkový hřeben, čaj (A: 01,03,07)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek             06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                        07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                               08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                              09  Celer

04    Ryby                                               10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10