mojeiD na našich stránkách!

Ti z vás, kteří navštěvují pravidelně naše internetové stránky, si určitě všimli, že se na nich objevila nová ikonka „mojeID“. Přes tuto službu se nyní můžete snadno a rychle přihlásit jak k novým anketám, tak i k několika tisícům dalších služeb na českém internetu. Nám na úřadě pak mojeID přináší nové možnosti v komunikaci s vámi, občany obce Jankovice. Více informací naleznete zde.

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

JÍDELNÍČEK    22. 4. -  26. 4. 2019

  

Pondělí přesnídávka

PONDELÍ VELIKONOCNÍ - VOLNO

  oběd

 

   

 

  svačinka

 

     
Úterý přesnídávka

chléb křupák, švédská pomazánka, bílá káva, ovoce, zelenina (A: 01,03,04,07)

  oběd

   polévka kedlubnová (A: 01)

   

zapečené těstoviny s uzeným masem, okurek (A: 01,03,07,10)

  svačinka

křehké plátky, pomazánkové máslo, citronáda (A: 01)

     
Středa přesnídávka

rohlík, medové máslo, granko, ovoce, zelenina (A: 01,07)

  oběd

 polévka písmenková (A: 01,03,09)

   

 zahradnická sekaná, šťouchané brambory, kompot (A: 01,03)

  svačinka

chléb s máslem, ředkvička, čaj divoká malina (A: 01)

     
Čtvrtek přesnídávka

toustový chléb, masová pomazánka, caro, ovoce, zelenina (A: 01,07)

  oběd

polévka bramboračka (A: 01)

   

koprová omáčka, vepřové výpečky, knedlík (A: 01,07)

  svačinka

jogurtový nápoj, rohlík (A: 01,07)

     

Pátek

přesnídávka

veka, pestrá pomazánka, vitakao, ovoce, zelenina (A: 01,07)

  oběd

    ¨polévka zeleninová s kuskusem (A: 01)

   

kuřecí kousky na zelenině, dlouhozrnná rýže (A: 01)

  svačinka

 makový závin, čaj rakytníkový (A: 01,03,08b)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek             06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                        07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                               08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                              09  Celer

04    Ryby                                               10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10