Obsah

Integrovaná doprava ZK - tisková zpráva

Typ: ostatní
Změna systému slev pro děti, studenty a seniory v jízdném  1 Dne 1. května 2024 vyjíždějí cyklobusy do hor Zlínského kraje. Zájemcům o aktivní trávení volného času jsou i letos připraveny některé novinky. Základní trasy cyklobusů budou fungovat jako v loňském roce. Cyklobusy budou jezdit o víkendech a volných dnech až do 29. září.

Cyklobusy Zlínského kraje 2024: Rozšířené trasy

Zlín, 12. 4. 2024 – Dne 1. května 2024 vyjíždějí cyklobusy do hor Zlínského kraje. Zájemcům o aktivní trávení volného času jsou i letos připraveny některé novinky.

„Základní trasy cyklobusů budou fungovat jako v loňském roce. Jde jednak o cyklobus Zlín – Troják – Tesák – Bystřice pod Hostýnem, dále o linku Vsetín – Velké Karlovice – Pustevny a pak o spojení Zlín – Vsetín. Cyklobusy budou jezdit o víkendech a volných dnech až do 29. září,“ uvádí jednatel společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) Martin Štětkář.

Novinkou letošního roku je, že ranní cyklobus ze Zlína do Vsetína a večerní spoj zpět ze Vsetína do Zlína povede přes Valašskou Polanku, díky čemuž bude dostupná nová cyklostezka Bevlava na jižním Valašsku.

O letních prázdninách od 1. července do 30. srpna budou cyklobusy jezdit i v pracovních dnech: ze Zlína přes Hostýnské vrchy do Bystřice pod Hostýnem stejnou trasou jako o víkendech, cyklobus ze Vsetína pojede ve všední dny přes Velké Karlovice na Pustevny a následně do Rožnova pod Radhoštěm, odkud se odpoledne přes Dušnou vrátí do Vsetína. „Nově bude také fungovat ranní cyklobus Zlín – Všemina – Vsetín,“ připomíná dále Martin Štětkář.

Na Valašsko budou v sezóně zajíždět i cyklobusy z jiných krajů. Z Moravskoslezského kraje lze využít cyklobus Nový Jičín – Příbor – Kopřivnice – Rožnov pod Radhoštěm – Pustevny/Bumbálka, směrem z Olomouckého kraje pak cyklobus na trase Přerov – Valašské Meziříčí – Bumbálka

Podrobné informace včetně jízdních řádů budou po celou sezónu k dispozici na webových stránkách www.idzk.cz/cyklobusy.

Kontakt pro média

Mgr. Jan Malý

vedoucí oddělení vnějších vztahů
Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o.

maly@koved.cz

+420 704 698 624