Obsah

 JÍDELNÍČEK     20.1. - 24.1.2020             

Pondělí přesnídávka

švédská pomazánka, chléb křupák, čaj, ovoce (A: 01,07)

  oběd

polévka čočková

   

palačinky plněné ovocem, čokoláda (A: 01,03,07)

  svačinka

rohlík se sýrem, čaj (A: 01,07)

     
Úterý přesnídávka

pomazánka z červené čočky, celozrnné pečivo, bílá káva, zelenina (A: 01,07,10)

  oběd

polévka brokolicová

   

ryba v bramborové krustě, bramborová kaše, okurek (A: 04,07)

  svačinka

chléb s máslem, strouhaný sýr (A: 01,07)

     
Středa přesnídávka

krupicová kaše, čaj, ovoce (A: 01,07)

  oběd

polévka vývar s nudlemi (A: 09)

   

kuře po kanadsku, rýže

  svačinka

chléb s máslem, ředkvička (A: 01,07)

     
Čtvrtek přesnídávka

pomazánka sýrová s jáhlami, celozrnné pečivo, kakao, zelenina (A: 01,07)

  oběd

polévka zeleninová s tarhoňou

   

vepřová pečeně, červené zelí, bramborový knedlík

  svačinka

ovocná přesnídávka, piškot (A: 01)

     

Pátek

přesnídávka

tuňáková pomazánka, kváskový chléb, čaj řepík, ovoce (A: 01,04,07)

  oběd polévka zapražená s ovesnými vločkami (A: 01d)
   

smažený květák, šťouchané brambory, jogurtový dresink (A: 07)

  svačinka

jogurt s rohlíkem (A: 01,07)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek        06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                     07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                            08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                             09  Celer

04    Ryby                                              10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10