Obsah

 JÍDELNÍČEK     16.9. - 20.9.2019             

Pondělí přesnídávka

chléb křupák, pomazánka celerová, caro, ovoce, zelenina (A: 01,07)

  oběd

polévka uzená s tarhoňou (A: 01,09)

   

špenát, vejce, bramborové špalíčky (A: 01,03,07,09,13)

  svačinka

ovocná přesnídávka, piškoty (A: 01,03)

     
Úterý přesnídávka

raženka, čokoládové máslo, vitakao, ovoce (A: 01,07)

  oběd

polévka květáková s bramborem (A: 01)

   

vepřové kousky na zelenině, bulgur (A: 01)

  svačinka

chléb s pažitkovou pomazánkou, čaj (A: 01)

     
Středa přesnídávka

rohlík, česneková pomazánka, kakao, ovoce, zelenina (A: 01,07)

  oběd

polévka rybí s noky (A: 01,03,04)

   

 kuřecí medailonky, šťouchané brambory, kompot (A: 01)

  svačinka

chléb, máslo, plátkový sýr, čaj hruška (A: 01,07)

     
Čtvrtek přesnídávka

lámankový chléb, masová pomazánka, granko, zelenina (A: 01,07)

  oběd

polévka čočková (A: 01)

   

rýžový nákyp s meruňkami, ovoce (A: 01,03,07)

  svačinka

toustový chléb s máslem, rajčátka, citronáda (A: 01)

     

Pátek

přesnídávka

veka, budapešťská pomazánka, jahodové frapko (A: 01,07)

  oběd polévka jemná hříbková (A: 01)
   

hamburská kýta, karlovarský knedlík (A: 01,07)

  svačinka

hřeben meruňkový, sirupová voda (A: 01,08)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek             06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                        07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                               08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                              09  Celer

04    Ryby                                               10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10