Obsah

 JÍDELNÍČEK    17. 6. -  21. 6. 2019

Pondělí přesnídávka

lámankový chléb, sardinková pomazánka, bílá káva, ovoce, zelenina (A: 01,03,04,07)

  oběd

polévka z jarní zeleniny

   

hrachová kaše, uzená rolovaná plec (A: 01)

  svačinka

termix, rohlík, citronáda (A: 01,07)

     
Úterý přesnídávka

rohlík, sýrová pomazánka, ovoce, čaj (A: 01,07)

  oběd

   polévka květáková s tarhoňou (A: 01)

   

pečené kuřecí kytky, dušená rýže, broskvový kompot (A: 01)

  svačinka

čokokuličky s mlékem (A: 01,05,06,07,08)

     
Středa přesnídávka

slunečnicový chléb, čočková pomazánka, kakao, ovoce, zelenina (A: 01,07)

  oběd

 polévka rajčatová s bulgurem (A: 01)

   

 platýs, filety na zelenině, nové brambory, zeleninový salát (A: 01,04)

  svačinka

raženka, medové máslo, pomerančová voda (A: 01)

     
Čtvrtek přesnídávka

chléb křupák, kuřecí pomazánka, frapko, ovoce, zelenina (A: 01,03,07)

  oběd

polévka fazolová bílá (A: 01)

   

kynutý závin s jablky, ovoce (A: 01,03,07)

  svačinka

dalamánek, vajíčková pomazánka, zelenina, sirupová voda (A: 01,03)

     

Pátek

přesnídávka

vánočka s máslem, granko, ovoce (A: 01,03,07)

  oběd

    ¨polévka kmínová s kapáním (A: 01,03,07)

   

segedínský guláš, knedlík houskový (A: 01)

  svačinka

 chlupatý chlebík (strouhaný sýr), citronáda (A: 01,07)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek             06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                        07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                               08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                              09  Celer

04    Ryby                                               10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10