Obsah

 JÍDELNÍČEK     4.11. - 8.11.2019             

Pondělí přesnídávka

sýrová pomazánka, rohlík, mléko, zelenina, ovoce (A: 01,07)

  oběd

polévka  zeleninová s pohankou (A: 01)

   

 čevabčiči, šťouchané brambory, zeleninová obloha

  svačinka

 čokoládové kuličky s mlékem (A: 07)

     
Úterý přesnídávka

šlehaný tvaroh, kakao, ovoce (A: 07)

  oběd

polévka hovězí vývar s tarhoňou (A: 01,03)

   

rajská omáčka, hovězí maso, těstoviny (A: 01)

  svačinka

dalamánek s česnekovým máslem (A: 01,07)

     
Středa přesnídávka

vánočka s máslem a marmeládou, bílá káva, ovoce (A: 01,07)

  oběd

polévka česneková s krutony (A: 01)

   

svíčková na smetaně, knedlík (A: 01)

  svačinka

ovocný jogurt s rohlíkem (A: 01,07)

     
Čtvrtek přesnídávka

cizrnová pomazánka, špaldový chléb, čaj, ovoce (A: 01g)

  oběd

polévka uzená s kroupami (A: 01c)

   

uzené maso s bramborovou kaší (A: 07)

  svačinka

rohlík s medovým máslem, čaj (A: 01,07)

     

Pátek

přesnídávka

celerová pomazánka, toustový chléb, mléko, ovoce (A: 01,07)

  oběd polévka krémová s vejcem (A: 03)
   

sladká rýže, ovoce (A: 03,07)

  svačinka

křehké plátky se sýrem (A: 07)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek             06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                        07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                               08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                              09  Celer

04    Ryby                                               10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10