Obsah

 JÍDELNÍČEK     9.3. - 13.3.2020             

Pondělí přesnídávka

rybí pomazánka, rohlík, čaj (A: 01,04,07,10)

  oběd

polévka pórková s ovesnými vločkami (A: 03)

   

mexické fazole, chléb (A: 01)

  svačinka

mrkev s jablky

     
Úterý přesnídávka

cizrnová pasta, finský rohlík, mléko (A: 01,07)

  oběd

polévka gulášová

   

pečená kachna, červené zelí, bramborový knedlík

  svačinka

chléb, máslo, vajíčko (A: 01,03,07)

     
Středa přesnídávka

ovesná kaše s ovocem, džus (A: 01d,07)

  oběd

polévka norská rybí (A: 04)

   

pekingské maso s bulgurem (A: 01a)

  svačinka

rohlík se sýrem (A: 01,07)

     
Čtvrtek přesnídávka

kápiová pomazánka, celozrnné pečivo, kakao (A: 01,07)

  oběd

polévka hrachová

   

vepřové maso na žampionech, rýže, zeleninový salát

  svačinka

vánočka, máslo, marmeláda (A: 01,07)

     

Pátek

přesnídávka

ovocná bublanina, bílá káva (A: 01,07)

  oběd polévka jáhlová se zeleninou
   

zapečené brambory se špenátem (A: 03)

  svačinka

ovocné pyré s piškoty (A: 01)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek        06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                     07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                            08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                             09  Celer

04    Ryby                                              10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10