Obsah

 JÍDELNÍČEK     6.7. - 10.7.2020             

Pondělí přesnídávka

              STÁTNÍ SVÁTEK

  oběd

 

   

 

  svačinka

 

     
Úterý přesnídávka

pórková se semínky, finský rohlík, čaj (A: 01,03,07)

  oběd

polévka uzená s kroupami (A: 01c)

   

bramborová kaše s uzeným masem, okurek (A: 07)

  svačinka

jogurtové mléko (A: 07)

     
Středa přesnídávka

jáhlová kaše, džus (A: 07)

  oběd

polévka z červené čočky s kari (A: 01)

   

vepřová plec na kmíně, rýže, červená řepa (A: 01)

  svačinka

chléb, máslo, kedluben (A: 01,07)

     
Čtvrtek přesnídávka

česneková s brusinkami, celozrnný chléb, mléko (A: 01,07)

  oběd

polévka špenátová (A: 01,03)

   

vepřové maso na čínu v bramboráku (A: 01,03)

  svačinka

vánočka, máslo, marmeláda (A: 01,07)

     

Pátek

přesnídávka

šunková pěna, veka, kakao (A: 01,07)

  oběd polévka zeleninová s vejcem (A: 01,03,10)
   

špekové knedlíky se zelím (A: 01,03)

  svačinka

vitamínová pomazánka, chléb (A: 01,03,07)

 

   

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Pokrm je určen k přímé spotřebě.

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Pavlína Dúbravová                                          

 

Seznam alergenů:

01    Obiloviny obsahující lepek        06  Sójové boby (sója)

01a  Obiloviny - pšenice                     07  Mléko

01b  Obiloviny - žito                            08  Ořechy, mandle, pistácie

03    Vejce                                             09  Celer

04    Ryby                                              10  Horčice

05    Arašídy (podzemnice olejná)

 

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13.12.2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10