Jídelníček

Jídelníček 37.týden.PDF Typ: PDF dokument, Velikost: 540.66 kB

jídelníček 37.týden

Jídelníček 38.týden.PDF Typ: PDF dokument, Velikost: 286.88 kB

jídelníček 38.týden

 

Dobrou chuť přeje vedoucí kuchyně Lenka Bartošíková

Seznam alergenů:

  • 01 Obiloviny obsahující lepek
  • 01a Obiloviny - pšenice
  • 01b Obiloviny - žito                           
  • 03 Vejce                                            
  • 04 Ryby                                             
  • 05 Arašídy (podzemnice olejná)
  • 06 Sójové boby (sója)
  • 07 Mléko
  • 08 Ořechy, mandle, pistácie
  • 09 Celer
  • 10 Horčice

OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU MATEŘSKÉ ŠKOLY

Počínaje 13. 12. 2014 jsou všichni výrobci potravin povinni vyznačit u výrobku (jídla) alergeny, které potravina obsahuje. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivou přecitlivělost strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník (zákonný zástupce) uhlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmu.

Odvolání na legislativu:

EU – 2000/13 do 13. 12.2 014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků §8 ods.10